Het VAPW : bekijk snel hoeveel aanvullend pensioen u kan opbouwen

Het VAPW : bekijk snel hoeveel aanvullend pensioen u kan opbouwen

Om ook die werknemers, die geen of een eerder beperkte groepsverzekering genieten, de mogelijkheid te bieden, om naast en bovenop het pensioensparen en het langetermijnsparen, een degelijk aanvullend pensioen op te bouwen, is er sinds einde maart het vrij aanvullend pensioen voor werknemers

VAPW aanvullend pensioen opbouwen

Omdat men bij de berekeningswijze van de maximale jaarlijkse storting die u hierin kan verrichten het motto ‘keep it short & simple’ heeft laten varen – u mag tot 3% storten van uw bruto loon van twee jaar terug, verminderd met de rendementsgezuiverde aangroei van de reserves van uw groepsverzekeringen over datzelfde jaar – maakt men het de werknemer gemakkelijk.

Sigedis, die instaat voor de Database Tweede Pijler en alle gegevens rond deze overeenkomsten groepeert, stelt het resultaat van de berekening ter beschikking op het net.

.

Vapz Db2P

Surf naar mypension.be, kies op de homepagina voor ‘Mijn Aanvullend Pensioen’, klik door op ‘Zelf nog aanvullend pensioen opbouwen‘ en in amper twee muisklikken, weet ook u wat het VAPW voor u in petto heeft.

Pas op : ook voor zelfstandigen, die per definitie uitgesloten zijn van dit nieuwste vehikel onder de pensioenoplossingen, wordt een cijfer geafficheerd. Maar laat ons dat een schoonheidsfoutje noemen.

O ja, in een disclaimer wordt nog fijntjes opgemerkt dat de berekening enkel indicatief is en dus hieraan geen rechten kunnen ontleend worden.

Wilt u meer weten over het VAPW en hoe u deze fiscale besparing het best een invulling geeft : contacteer ons op 09/277.99.00 of mail naar info@omegafin.be.

Ik wil meer pensioen

Gepubliceerd door Jean-Marie Bostyn

Related posts