Vlabel geeft rechtszekerheid over de beleggingsverzekering onderschreven door een maatschap

Vlabel geeft rechtszekerheid over de beleggingsverzekering onderschreven door een maatschap

In de wereld van vermogensbeheer en successieplanning zijn er tal van strategieën die worden toegepast om vermogen op een fiscaalvriendelijke manier over te dragen naar de volgende generatie. Eén van deze slimme vehikels is de maatschap, een vennootschap zonder rechtspersoonlijkheid waarin vennoten doorgaans geld en/of goederen inbrengen. Maar hoe zit het met de combinatie van een maatschap en beleggingsverzekeringen? Kunnen deze twee elementen naadloos samengaan zonder het risico van het ondermijnen van de gedane successieplanning? Dit was lange tijd een vraag waarop niemand een sluitend antwoord kon geven, niet eens de verzekeraars of zelfs Vlabel (Vlaamse belastingdienst).

Omega Financial Advice nam deze kwestie echter ter harte en zette zich vastberaden in om duidelijkheid te verkrijgen. Na veel geduld en nog meer facturen later is er eindelijk zekerheid verkregen. In haar voorafgaande beslissing VB 23066 bevestigt Vlabel officieel en formeel dat een tak23-beleggingsverzekering perfect combineerbaar is met een maatschap en dat hiermee de gedane successieplanning niet onderuit wordt gehaald.

Dit is geweldig nieuws voor ouders die graag vermogen willen overdragen aan hun kinderen, maar tegelijkertijd de controle over dit vermogen en de opbrengsten ervan willen behouden. Door een deel van het roerend vermogen onder te brengen in een beleggingsverzekering op naam van een maatschap, kunnen ze ervoor zorgen dat niet alleen hun financiële toekomst maar ook deze van hun erfgenamen veiliggesteld zijn.

Related posts