Je vermogen opbouwen:
bouwen aan je toekomst

Vermogensopbouw: hoe begin je eraan?

Als zelfstandige is je pensioenuitkering behoorlijk laag. Hoe ga je slim om met je financiën en hoe verzeker je stabiele vermogensgroei op lange termijn? Laat je bijstaan door experten en ontdek hoe je slim spaart en belegt. Zo ben je vandaag goed voorbereid op de uitdagingen van morgen.

Jij bepaalt de eindbestemming en wij stippelen de ideale route uit

Als zelfstandige heb je veel financiële groeimogelijkheden, maar je draagt ook alle risico’s die daarmee gepaard gaan. Het is ons doel om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op die risico’s. Ons totaalpakket biedt financiële gemoedsrust op ieder moment van je leven. We werken aan de opbouw van je vermogen, beschermen dat vermogen en zorgen voor een waterdicht plan voor je successie.

Jouw vermogen in goede handen op elk moment van je leven

Ben je op zoek naar een rechterhand die je helpt jouw financiële doelstellingen te halen? Omega Financial Advice is jouw onafhankelijke vermogensplanner met jarenlange ervaring. Ontdek hoe je je vermogen slim opbouwt:

  • We stellen een concreet spaar- en beleggingsplan op met heldere en haalbare doelstellingen.
  • We berekenen jouw vermogensopbouw op basis van je startkapitaal, je maandelijkse inbreng, de looptijd, het risico en het rendement.
  • We tonen jou hoe je optimaal gebruik maakt van alle mogelijke belastingvoordelen.

Pensioenopbouw: zet vandaag de eerste stap naar een veilige financiële toekomst

  • Wanneer wil je op pensioen gaan?
  • Hoe ziet jouw pensioen er nu uit?
  • Waar wil je naartoe werken?

Als je slim vermogen wil opbouwen, denk je best op tijd na over je pensioen. Omega Financial Advice brengt jouw spaarmogelijkheden in kaart en tekent voor jou het ideale pad uit naar een zorgeloos pensioen.

Het wettelijk pensioen: een magere troostprijs

We rekenen allemaal op ons wettelijk pensioen om onze levenstandaard en die van ons gezin te beschermen. Je hebt er dan ook je hele leven hard voor gewerkt. De realiteit is echter schrijnend. Je wilt de vruchten plukken van al dat hard werken en het enige dat je op het einde van de rit in handen hebt, is een zure appel. Gelukkig zijn er verschillende fiscaal gunstige manieren om als zelfstandige je pensioen op te bouwen.

Wettelijk rustpensioen

Gemiddeld netto maandbedrag (cijfers 01/2020)

geslacht zuivere loopbaan ais zelfstandige zuivere loopbaan ais loontrekkende zuivere loopbaan ais ambtenaar
Man € 1.211,64 € 1.421,68€ 2.189,94
Vrouw € 476,81 € 1.022,28 € 1.939,93

bron : https://www.pensionstat.be/nl/kerncijfers/wettelijk-pensioen/pensioenbedragen

Bouw je pensioen als zelfstandige slim op

De financiële situatie van elke ondernemer is anders. Omega Financial Advice stippelt voor jou de ideale route uit naar een zorgeloos pensioen. Dat doen we aan de hand van fiscaal voordelige spaaropties op maat van jouw unieke situatie:

  • Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ)
  • Individuele Pensioentoezegging (IPT)
  • Pensioenspaarrekening
  • Pensioenspaarfonds

Slim beleggen in vastgoed: zet je vermogen aan het werk

Voor zelfstandigen is beleggen in onroerende goederen een slimme zet. Heb je interesse in een vastgoedproject? Wij berekenen het rendement en begeleiden jou doorheen het traject met ons onafhankelijk advies. Je vermogen groeit en je investeert in de toekomst.

Omega Financial Advice helpt je kiezen!

Laat je begeleiden door experten en ontvang professioneel advies en een persoonlijk pensioenplan. Wij overlopen alle mogelijkheden en zoeken uit welke opties het best bij jouw situatie aansluiten.

Ontdek hoe je jouw vermogen slim opbouwt en je financiële toekomst verzekert.
Maak vandaag jouw afspraak voor een vrijblijvend gesprek!

Bel +32 (0)9 277 99 00 of