Successieplanning:
behoud de controle over je erfvermogen

Vermogensplanning van je nalatenschap: geef jezelf en je gezin gemoedsrust

Waarom nu al niet nadenken over je nalatenschap? Je plant en spaart voor je pensioen. Waarom niet hetzelfde doen voor je erfenis? Als je zelf niets onderneemt, bepaalt de wetgever wie wat krijgt. Bespaar jezelf en je gezin heel wat onzekerheden en plan zorgvuldig je nalatenschap.

Belgisch erfrecht is complex: laat niets aan het toeval over

  • Hoe vermijd je hoge erfbelastingen op je vermogen?
  • Wat met de overname van het familiebedrijf?
  • Hoe compenseer je je ene kind wanneer je de zaak aan je andere kind overdraagt?

Successieplanning is een ‘levende’, complexe materie en vereist een goede opvolging. Je verwachtingen en behoeften veranderen soms doorheen de jaren. Daarom is het belangrijk dat we jaarlijks terugkoppelen. Je wilt geen belangrijke zaken over het hoofd zien en aantrekkelijke kansen onbenut laten. Dankzij onze MyFaro app heb je jaar in jaar uit een volledig overzicht op jouw financiële situatie.

Omega Financial Advice stelt jouw persoonlijk successieplan op

Ga een persoonlijk traject aan met Omega Financial Advice en geniet van onze brede expertise, ons integer advies en onze jarenlange ervaring. Wij garanderen de bescherming van je erfvermogen en de correcte overdracht van jouw financiële middelen. Kortom: wij geven jou de geruststelling dat alles goed geregeld is wanneer je er zelf niet meer bent.

Bespaar je kinderen torenhoge erfbelastingen

Je werkt hard voor je vermogen. Vermogensopbouw en vermogensbescherming zijn superbelangrijk voor jou. En terecht! Zou het niet jammer zijn dat jouw kinderen meer dan de helft van je vermogen aan erfbelasting betalen? Bereid je nu al goed voor en vermijd financiële kopzorgen voor je nabestaanden.

Huwelijkscontract: bescherm je partner en je vermogen

Pas je huwelijks- of samenlevingscontract aan met specifieke clausules omtrent je nalatenschap. Via deze weg zorg je ervoor dat je meer nalaat aan je partner. Het huwelijkscontract biedt dus een betere bescherming en meer financiële autonomie. Hoe gaat dat in zijn werk? Laat je adviseren over de verschillende mogelijkheden en ontdek wat best is voor jouw specifieke situatie.

Het keuzebeding: laat de keuze over aan je huwelijkspartner

Via het keuzebeding evalueert je huwelijkspartner zelf wat er met het beschikbaar erfdeel gebeurt op het moment van je overlijden. Op die manier hou je alle opties open tot dan. Wij helpen jouw huwelijkspartner de juiste keuze te maken. Hierbij houden we rekening met jouw persoonlijke wensen en de fiscale mogelijkheden.

Levensverzekering: bepaal wie je wat geeft via de begunstigingsclausule

Gebruik jouw levensverzekering als handig instrument van je successieplanning. Als je een begunstigingsclausule in je verzekering opneemt, duid je zelf een specifiek iemand als begunstigde aan.

De schenking: een deel vandaag geven is minder erfbelasting morgen

Waarom jouw kinderen nu al niet een deel van je vermogen geven? Wanneer ze hun eerste woning willen kopen of een eigen zaak willen opstarten. Via de schenking geef je een deel van je beschikbaar erfvermogen aan een bijzonder laag, fiscaal voordelig tarief.

Totaaloplossing: wij nemen de financiële zorgen van je schouders

Omega Financial Advice is jouw persoonlijke financiële adviseur doorheen je leven. Ons totaalpakket zorgt voor een flinke vermogensgroei, een waterdichte vermogensbescherming en een volwaardige, correcte overdracht van jouw financiële middelen aan het einde van je levensweg. Je gaat bewust om met je vermogen, je bent voorbereid, je bespaart geld. En misschien nog het belangrijkste van al: je stelt jezelf en je gezin gerust omdat alles geregeld is.

Jouw successie zelf in handen nemen?
Met successieplanning hou je de controle over je vermogen!
Maak vandaag jouw afspraak voor een vrijblijvend gesprek!

Bel +32 (0)9 277 99 00 of