Wil jij ook minder belastingen betalen ?

Wil jij ook minder belastingen betalen ?

minder belasting betalenHet einde van dit toch wel bijzonder jaar nadert met rasse schreden. We hopen oprecht dat alles goed met u gaat en dat we toch enigszins Kerst en Nieuwjaar met onze familie, geliefden en vrienden zullen kunnen vieren.

Traditioneel staat de november- en decembermaand ook in het teken van de zoektocht naar manieren om de fiscale druk, de te betalen belastingen zo laag mogelijk te houden.

De levensverzekeringen van de tweede en derde pijler zijn uitermate geschikt voor het bereiken van deze doelstelling. Met het onderschrijven van een pensioensparen of langetermijnsparen realiseer je niet alleen een fiscaal voordeel van 30% op uw stortingen, je bouwt er ook een mooi pensioenkapitaal mee op.

Voor stortingen in het VAPZ, de absolute nummer één voor de zelfstandigen, kan dit voordeel zelfs oplopen tot maar liefst 50%.

Hoeveel mag je fiscaal sparen?

Voor het pensioensparen is de maximale storting die je in 2020 mag verrichten heel eenvoudig te bepalen. De wetgever heeft bepaald dat dit 990 euro bedraagt en niet afhankelijk is van je beroepsinkomen. Minder voor de hand liggend zijn de berekeningen voor de maximale storting in het langetermijnsparen. Daarenboven kan voor die fiscale korf ook de hypothecaire lening een rol gaan spelen. We schrijven ‘kan’ omdat de voorbije tien jaar de fiscaliteit van het woonkrediet een aantal keren is gewijzigd en die dan eens wel, dan eens niet roet in het eten komt gooien.

Wij van Omegafin staan je hier graag met raad en daad bij. Helemaal gratis en volledig vrijblijvend. Stuur ons een kopie van je meest recente belastingaangifte door en onze fiscale experten van Sigma Financial Audit brengen in een mum van tijd jouw fiscale voordelen voor 2020 in kaart.

Waar kan je je meest recente belastingaangifte vinden?

Eens alle stappen doorlopen stuur je het aanslagbiljet door naar life@omegafin.be en gaan wij aan de slag voor u.

35.000 EURO aan belastingvoordeel

De voorbije twee weken passeerden reeds 80 belastingaangiftes de handen van Kristof Fiers en Frederik De Waele van Sigma Financial Audit. Ze vonden hierin een totaal belastingvoordeel van maar liefst 35.000 euro. Wellicht kunnen ze ook voor jou er zorg voor dragen dat je dit jaar minder belastingen betaalt.

Related posts