80%-regel in het vizier van de fiscus

80%-regel in het vizier van de fiscus

Vorige maand maakte de fiscus bekend rond welke thema’s hij dit jaar extra controleacties gaat opzetten. Een verwittigd man is er twee waard dus laat uw 80%-grens die de maximaal aftrekbare bedragen voor uw aanvullend pensioen bepaalt, tijdig onder de loep nemen.

80% regel

Traditioneel laat de fiscus in de maand mei van elk jaar weten welke items hun bijzondere aandacht zullen genieten. Zo is de kans op een fiscale controle groter als u als bedrijfsleider werkelijke beroepskosten heeft afgetrokken of als u uw aangifte personenbelasting niet heeft ingediend en dit ook niet nadat de fiscus een herinnering heeft gestuurd.

Omega Financial Advice maakt er een erezaak van om uw 80%-grens met kennis van zaken in kaart te brengen en stelt hiervoor zijn expertise en ervaring ter beschikking ….. gratis.

Ondernemingen lopen een hoger risico als haar omzet abnormaal lijkt in verhouding tot de omzet van ondernemingen in een gelijkaardige situatie. Maar ook de 80%-regel zal aan een grondige analyse en controle onderworpen worden, zeker nu de fiscus zich gesterkt weet door het kadaster van de tweede pijler, de DB2P. Wie buiten de krijtlijnen gaat kleuren zal zich dus aan een diepgaandere doorlichting van de boeken mogen verwachten. Meer dan ooit zal een jaarlijkse opvolging een noodzaak zijn.

Gepubliceerd door Jean-Marie Bostyn

Related posts