successieplanning

Overdracht van vermogen

Er zijn tal van goede redenen waarom u op vandaag aan successieplanning zou denken. Onderneemt u zelf niets, dan bepaalt de wetgever wie uw erfgenamen zijn en op welk deel elk van hen recht heeft.

overdracht-vermogen-bis_c4c594e56c15331bcb836e4171a69d58

Er zijn inderdaad redenen genoeg waarom ook u interesse zou hebben in successieplanning. Misschien wil u, geheel terecht, uw erfgenamen een torenhoge erfbelasting besparen en uw zorgvuldig opgebouwd vermogen met de geringste impact aan hen overdragen. Eventueel met maximaal behoud van controle zodat er geen gekke dingen gebeuren met het geschonken goed.

Er is één goede reden waarom u zich hierin door Omega Financial Advice zou laten begeleiden : onze jarenlange expertise en ervaring in dit domein.

Misschien wil u een hoogoplopende en jarenlange ruzie tussen uw erfgenamen vermijden als u er niet meer bent ; een twist voor dat enig mooie schilderwerk dat de muren van uw living sierde, dikwijls een strijd voor de centen.

Maar misschien wil u gewoon beschermen wie u lief heeft, of kortweg uw vermogen beschermen.

Successieplanning en overdracht van vermogen kent veel mogelijkheden en oplossingen.

Het afsluiten van een huwelijks- of samenlevingscontract, het laten opstellen van een keuzebeding, het onderschrijven van een levensverzekeringscontract, … het zijn er slechts enkele van.

Successieplanning is echter een ‘levende materie’. Uw verwachtingen en behoeften van vandaag zijn niet per definitie deze van morgen.

Uw wensen kunnen veranderen, ook uw vermogen wijzigt, of uw gezinstoestand. Vandaag bent u nog ‘happy single’, morgen bent u getrouwd en overmorgen hebt u kinderen.

Successieplanning vereist een goede opvolging. Expertise en ervaring zijn basisvoorwaarden voor een correcte overdracht van vermogen, een overdracht volgens uw verwachtingen.

Omega Financial Advice is ervan overtuigd u ook hierin met correct en integer advies bij te staan en adequate opvolging te waarborgen.

Wenst u een vrijblijvend gesprek?

Tijdens een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek bespreken wij wat we voor u kunnen betekenen.