vermogen-beschermen

Bescherming vermogen

Het leven kent soms bizarre wendingen. Het leven neemt soms rare bochten ; bochten en wendingen waaraan we niet kunnen ontsnappen, maar waar u zich vooraf wel kan voor indekken.

bescherming-vermogen-bis_c4c594e56c15331bcb836e4171a69d58

Het leven kent slechts één zekerheid : de dood. Toch hangt er over deze zekerheid een taboe, een schaduw.

Zes op de tien Belgen gaan er na het overlijden van hun partner financieel fors op achteruit. Een kwart kan zelfs niet in de gezinswoning blijven wonen.

Weet u wat de financiële impact is als u of uw partner onverwachts wegvalt ?

Bijna de helft van de Belgische gezinnen praat hier liever niet over. Toch wordt een al moeilijke periode  die heel wat emoties oproept nog veel zwaarder als de nabestaande na het overlijden van een dierbare ook nog een financiële klap dient te verwerken.

Een belangrijke vraag is of de achterblijvende partner een eigen inkomen heeft en of dit voldoende is om van te leven ? Of dit voldoende is om de studies van de kinderen te bekostigen ?

Is er dan geen sociaal vangnet ? Onze sociale zekerheid voorziet dan wel in een overlevingspensioen, maar net zoals het rustpensioen mag men daar geen al te hoge verwachtingen van hebben. Wie niet ouder is dan 45 jaar wanneer de partner komt te overlijden moet het heel dikwijls stellen met een overgangsuitkering die in de tijd wordt beperkt en maximaal 24 maanden is.

Wilt u weten welke de gevolgen zijn van het overlijden van u of uw partner op de financiële situatie van uw gezin ?

Omega Financial Advice brengt dit graag voor u in kaart en biedt u hiervoor haar jarenlange ervaring en expertise aan.

Rekening houdend met de financiële behoeften na het overlijden van u of uw partner becijferen wij de gevolgen van een overlijden en tekenen wij de nodige stappen uit om u en uw gezin een degelijke en correcte bescherming geven.

Eenzelfde dienstverlening bieden we ook naar de bescherming van het inkomen wanneer men arbeidsongeschikt of ziek wordt. We becijferen en zoeken naar de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften en dat in alle onafhankelijkheid.

Wenst u een vrijblijvend gesprek?

Tijdens een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek bespreken wij wat we voor u kunnen betekenen.